twi W    Youtube

 Teléfono: 93 351 3839    Mail: info@atga.org.es

Jueves 30 Junio 2022

Nexux Header

Lunes, 03 Septiembre 2018 05:48

Nexus 73 - Formación Synectic

Escrito por
Valora este artículo
(0 votos)

Com ja vàrem anunciar fa unes setmanes, l’Empresa va fer una presentació al Comité sobre les línies Mestres del pla de formació 2018.
La nostra valoració com a ATGA es que en general, el Pla presentat s’ajusta a la formació que requereixen els professionals de Synectic, en quan a formació en Metodologies (Agile, Devops, ITL, etc.), formació tecnològica i funcional, a més de la ja coneguda formació obligatòria (cursos d’ètica, etc.). Tant mateix, ja hem fet saber a l’Empresa que s’està endarrerint en la presentació final del programa.
Ens van plantejar un programa a llarg plaç (es va parlar d’entre 1 a 3 anys), on els professionals de Synectic haurien d’obtenir els coneixements que la companyia requereix per cadascuna de les funcions que ocupen. Per fi, en aquest pla (que encara s’està desenvolupant), es tenen en compte les posicions que ocupen els treballadors dins de la seva àrea o departament, per tal d’ajustar la seva formació a les funcions que desenvolupen.
Així dons, sembla ser que hem fugit d’aquell Excel, que res o molt poc tenia a veure amb les formacions que una empresa de Tecnologia demanda avui dia al mercat.
Pel que fa a l’execució de les formacions del programa, com a sindicat, serem vigilants en que els tempos siguin els que calen i que les formacions arribin de manera homogènia a tota la plantilla. En aquest aspecte, serem curosos en que ningú quedi exclòs de rebre la seva formació, i que el programa pugui desenvolupar-se amb normalitat.
Els programes de formació es composen de cursos presencials, cursos On-line (MOOC’s) i formacions mixtes. Pel que fa a les formacions on-line o MOOC, el posicionament d’ATGA es que aquest tipus de cursos no superin en percentatge el total d’hores de formació presencial. Les nostres raons son que qualitat d’aquestes formacions no es la mateixa que la que pot oferir un curs presencial, i tot i que les hores d’aquestes formacions On-line es poden imputar a ARTEMIS, normalment el treballador acaba invertint hores no laborals per realitzar aquestes formacions.
També estem d’acord, en que les formacions han d’anar acompanyades de les corresponents Certificacions, perquè tots els empleats de Synectic puguin demostrar el seu domini sobre la matèria i aprofitament del curs. En aquest sentit, l’Empresa a mostrat la seva disposició per assumir el cost de la Certificació des d’un inici, i l’Empleat no haurà d’avançar els diners.
ATGA continua treballant per arribar acords en matèria de formació, i que el programa es pugui llençar el més aviat possible. Tant mateix, aprofitem per instar a l’Empresa que comenci les formacions mentre s’ultimen els detalls del pla general, a fi de no endarrerir-les més.
On rotundament no estem d’acord, i així ho hem expressat en totes les reunions amb l’Empresa, es en la formació d’Idiomes. On l’Empresa s’ha liquidat els cursos d’idiomes en grup, i darrere les ultimes eleccions vàrem ser capaços de recuperar.
Ens el canvien per un programa on tota la càrrega en temps i costos es traspassa a l’Empleat, amb una compensació menor, condicionada a l’acreditació de la superació del curs. ATGA, considera un abús el temps i cost que l’empleat a d’assumir. Am és a més, assenta un precedent en la tipologia d’implementació en matèria de formació.
CONTINUEM TREBALLAN PER UN PLA DE FORMACIÓ DE QUALITAT PER ALS PROFRESSIONALS DE SYNECTIC !!!!
Us mantindrem puntualment informats.

Visto 517 veces

Deja un comentario

Asegúrese de introducir toda la información requerida, indicada por un asterisco (*). No se permite código HTML.

Login

Lo último en Nexus

  • Nexus 69 - ATGA Gana las elecciones sindicales en SYNECTIC
    El pasado día 20 de febrero, se celebraron las elecciones sindicales en SYNECTIC, donde ATGA consiguió 7 de los 9…
  • Nexus 70
    Incremento Menú Ciutat de l’Aigua Os informamos que la Empresa ha convocado a los sindicatos que tienen representación en Ciutat…
  • Nexus 72
    ATGA: Manifest día 8 de Març DIFERENT, NO VOL DIR DESIGUAL... En aquest Dia de la Dona, volem fer balanç…